Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

Milijonarski loto škrtuh

Milijonarski loto škrtuh

Americo Lopes je leta 2009 zadel neverjetnih 38.5 milijona dolarjev. No, pri tem ni bil čisto sam, saj je loto lističe od leta 2007 izpolnjeval skupaj s še petimi kolegi iz gradbenega podjetja v New Jerseyu. Izpolnjevali so kombinacije, ki naj bi jim v Mega Millions prinesli kaj drugega kot – milijone. In tudi so jim. Ne, so mu. Ne, so jim.

V sredo je namreč sodišče odločilo, da mora Americo z vsakim od petih delavcev podeliti svoj dobiček. Za začetek mora vsakemu nakazati 2 milijona (resda še neobdavčenih) dolarjev. Pri tem niti slučajno ne pomaga Americova trditev, da se je sam odločil za zmagovalno kombinacijo. Americo se seveda počuti okradenega, čeprav mu še vedno ostaja dobrih šest milijonov dolarjev pred obdavčitvijo.

Poroto so prepričale trditve peterice, da je Americu dala denar, s katerim je kupil loto listič, zadnji "žebelj" v milijonarsko "krsto" pa je zabil šesti delavec, ki sicer ni sodeloval v nakupu, bil pa je večkrat priča celotne procedure.

Ker pa so to ZDA in ker je v ZDA to skorajda pravilo, je dodatni Americov problem ta, da je v teh nekaj letih že uspel zaprčkati, verjeli ali ne, 20 od 24 milijonov dolarjev po obdavčitvi. Torej: nakazati vsote, ki jo dolguje, ne more več! Kako mu je to uspelo, niti sam ni znal povedati, razen tega, da se je ne-uspešno izgovarjal na slabe posle, radodarno pomoč, vrhunske zabave, avtomobile ... na izgovore, ki si jih poiščejo vsi, ki pravzaprav ne vedo, kam z vsem denarjem, ki jim je naenkrat prilezel v žepe. So pa tudi nasprotni primeri, sicer zelo redkejši, ko dobitniki precejšen del dobitka razdelijo med družinske člane, prijatelje ... ali namenijo za dobrodelne dejavnosti. Jih je pa vsekakor manj kot prvih.

Kakorkoli, kaj si o tem misli ostala peterica, zaenkrat ni znano, dejstvo pa je, da si, več kot očitno, s sodniško odločitvijo ne bodo veliko pomagali. Bodo pa zato po vsej verjetnosti še veliko slabše spali in sanjali o zamujeni priložnosti. Največji v njihovem življenju. Ki se lahko zgodi samo v ZDA. Tudi to je Americo(a)!