Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

Le nogomet lahko reši olimpijski stadion

Le nogomet lahko reši olimpijski stadion

Olimpijski stadion v Londonu zaradi atletske steze ne ustreza standardom angleške nogometne lige Premiership. Zato bo dal njegov naslednji uporabnik in upravitelj – ni še znano kateri izmed klubov iz vzhoda Londona si bo priboril pravico – atletsko stezo odstraniti takoj po koncu iger.

Spomnimo, stadion, na katerem bo otvoritvena slovesnost in atletske tekme, naj bi še dolgo v prihodnost prenesel dediščino iger in je zato v njegovo gradnjo tudi bilo vloženih 486 milijonov funtov.

Bodoče uporabnike zelo moti tudi dejstvo, da pod zelenico ni talnega ogrevanja. West Ham United je nameraval v ogrevanje zelenice vložiti dva milijona funtov, toda organizatorji in lokalne oblasti so razveljavile sicer že sklenjeno pogodbo s klubom, katerega domicil je na severo – vzhodu Londona. Razlog? Neprepričljivi predlogi za upravljanje z dediščino iger.

»Olimpijski stadion je vreča brez dna in bo tak tudi ostal, če se ne bo nekaj spremenilo,« je za časnik The Guardian povedal londonski mestni svetnik Andrew Boff.

Predaja stadiona v roke profesionalnega nogometnega kluba, ki igra v elitni angleški ligi je torej edina realna opcija, da sicer mogočni objetk ne bi postal mesto duhov na že tako ali tako depriviligiranem vzhodu Londona.