Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

Na treningu z Dejanom Zavcem

Da je Dejan Zavec po spletu okoliščin v zadnjih dneh precej vroče ime na boksarskem trgu v velterski kategoriji, je v telefonskem pogovoru za Delo potrdil tudi Ptujčanov menedžer Ulf Steinforth. »Na mizi imam dosti ponudb, tako da se bo Dejan že kmalu spet povzpel v ring,« je zagotovil vodja kluba Sport Event's Steinforth (SES).

Na vprašanje, kdaj in s kom bo Zavec naslednjič boksal, je nemški menedžer odvrnil, da skoraj zanesljivo še v tem poletju. »Verjamem, da se bomo kmalu dogovorili za naslednji Dejanov dvoboj, do katerega bi lahko prišlo že čez dobra dva meseca, torej enkrat v začetku avgusta,« je zaupal Steinforth, ki o imenih morebitnih tekmecev 36-letnega Ptujčana ni hotel govoriti, je pa potrdil, da je kandidatov, s katerimi bi se lahko pomeril najboljši slovenski boksar, kar nekaj.

-----

Samo za trenutek, a kako je v tem trenutku mobiliziral svoje bistvo!, je bil Dejan Zavec, najboljši slovenski boksar vseh časov, videti kot bik v areni. Sunkovito je nekajkrat pihnil skozi usta, se z rokama na hitro močno potrepljal po licih. Telo se je napelo in nato umirilo, Zavec je stopil pod kovinsko prečko, ki je z utežmi vred tehtala 300 kilogramov, in jo z dlanema posebno pozorno in čvrsto oprijel. In spet obstal. Sedem dvajsetkilogramskih uteži na vsaki strani dvajsetkilogramske teže je namreč breme, ki lahko nepazljivemu in neosredotočenemu človeku celo zlomi hrbet. Če se je je seveda sploh pripravljen lotiti, kaj šele sposoben dvigniti.

Boštjan Jakše, njegov osebni kondicijski trener, ki je še vedno tudi v rednem stiku s Tomijem Jagarincem, dolga leta morda celo najpomembnejšim človekom v športnem življenju Dejana Zavca in trenutno kondicijskim trenerjem katarske reprezentance v odbojki, mu je nato z Jendrasikovim manevrom aktiviral stegenske mišice. Bivši svetovni prvak je trikrat eksplodiral iz blažjega polpočepa. In izstopil izpod bremena, ki je obstalo na varovalu ogrodja..

Dejana smo nedavno obiskali na enem izmed treningov, ko je našemu novinarju Jaki Lucuju predstavil svoj trening. Članek si lahko preberete v marčnem Poletu fit.