Poletov recept: Azijska mojstrovina ali pikantni rezanci s sezamom
Na vsake toliko nas prime, da bi v naši domači kuhinji poskusili nekaj novega, nekaj drznega, kar tako, za poživitev vsakdana. Zdaj lahko to storite v tridesetih minutah.
Sicer obstaja tudi možnost obiska katere izmed restavracij z azijsko hrano, a saj veste kaj pravijo: najlepše je doma. Hiter skok v trgovino po sezam, ker verjamem, da ga večina nima doma na zalogi, v vrečko vržemo še nekaj malenkosti, čez eno uro pa je na mizi že fantastična pikantna pojedina za štiri jedce, ki jim malček drugačni okusi niso tuji, oziroma jih sprejemajo z odprtimi rokami.
Fantastično za domače večerje s prijatelji.
Našo tokratno jed lahko pripravimo kot predjed, glavno jed ali pa le prigrizek, tako, za sproti. Obenem pa bodite tako pogumni, da se boste jedi lotili s palčkami!
Za 4 jedce potrebujemo 9-10 sestavin:
- 250-350 g rezancev po želji (sam uporabljam najtanjše špagete ali jajčne rezance)
- Pol skodelice sojine omake
- 1 žlica sezamovega olja
- 1 žlica sončničnega olja
- Sok limete
- polovica žlice rdeče paprike v prahu
- 2 stebli mlade čebule (ali več)
- Sesekljan rdeč čili
- četrt skodelice popraženega sezama
- 150 g piščančjih prsi (po želji)*
Priprava:
Vaše najljubše rezance pripravite po navodilih proizvajalca in jih odcedite z mrzlo vodo.
V veliki ponvi na močnem ognju na sončničnem in sezamovem olju na kratko (30 sekund) popražite mlado čebulo in če ste se odločili za *piščanca, ga v ponev vrzite na tej točki, v nasprotnem primeru ga le izločite iz recepta, dodajte papriko, čili in prej popražen sezam. Pacajte največ 2 minuti. V ponev dobrot dodajte skuhane testenine, dobro premešajte in postrezite!