Poletov recept: Bučini mafini za zmago
Bučini mafini s pistacijami in temno čokolado
Za bučkote potrebujete:
- 600 g velike oranžne buče
- 300 g mletih mandljev
- 100 g neslanih pistacij
- 2 jajci
- 30 g temne čokolade
- Žlica kokosovega masla
- Žlička cimeta
- Ščepec soli
- Žlička sode bikarbone
- Žlička indijskega trpotca
Priprava
Bučo narežemo na manjše kose in jo približno pol ure pečemo na 200 stopinj v pečici, da se zmehča. Posebej penasto umešamo jajci in jima dodamo ostale sestavine (temno čokolado narežemo na koščke). Ko je buča pečena in mehka, jo pretlačimo v pire in dodamo ostalim sestavinam. Če je masa preredka, dodamo še malo mletih mandljev.
Nadevamo v modelčke za mafine. Količina zadostuje za 13 velikih mafinov, ki jih pečemo na 180 stopinjah od 25 do 30 minut.