Poletov recept: Kljukuša

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kljukuša je... bosanska pica? Mogoče. Pa ni, ker nobena pica ni tako dobra kot je enostvna kljukuša. Bosanci jo poznajo v več različicah, vendar puradno priznavajo samo tisto z jogurtom in česnom. Zelo nasitna jed, zelo drugačna, zelo dobra. Poskusite jo, ne boste je pozabili.

Sestavine:

    2 jajca

    Pecilni prašek

    500 gramov moke

    Sol

    2-3 žlice olja

    Mleko

 

Priprava:

Jajca, olje, pecilni prašek, moko mešamo, mleko pa dodajamo dokler zmes ne zgostimo, nekoliko bolj kot pa zgostimo na primer zmes za palačinke. Zato, ne navajamo količino mleka, da ne boste mislili, da smo pozabili. Seveda uporabite mikser, da ne izgubite volje do priprave te verjetno najboljše, najhitrejše pripravljene jedi vseh časov. Večji »pleh« podmažemo z oljem, vanj stresemo pripravljeno zmes, pečemo na 250 stopinjami in čakamo, da porumeni. Vzamemo iz pečice, zrežemo ali natrgamo na kose in prelijemo z jogurtom v katerega smo nasekljali česen. To je to! Pišite nam in nas hvalite, da smo vas seznanili z nečim najboljšim, kar ste kdajkoli tako hitro pripravili in jedli.

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: