Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

Poletov recept: Vroči čili

Poletov recept: Vroči čili

Ko sem razmišljala, kaj naj bo tema tokratne fit kuharije, sem pregledovala kuhinjske omarice. »Pa kako lahko imam tako veliko hrane, a vedno občutek, da nimam pravzaprav nič za pripravo jedi?« Nekako enak občutek, ko ženske pogledamo v prepolno omaro oblačil in pomislimo, da nimamo nič za obleči. Zato sem prebrskala po omaricah in hladilniku in pripravila nekaj za »na kup«.

 

Vege čili

Potrebujemo:

• 150 g fižola (lahko ga sami namočimo ali ga kupimo že v konzervi)
• 2 srednje veliki zeleni papriki
• 2 čilija
• 4 paradižnike
• olivno olje
• 2 čebuli
• čili v prahu in kajenski poper
• kečap
• paradižnikovo pasto
• zelenjavno jušno osnovo
• koruzo iz konzerve
• kumino v prahu

Priprava

1 Fižol čez noč namočimo v vodi, nato ga odcedimo in skuhamo v osoljeni vodi. Lahko uporabimo tudi fižol iz konzerve. Kuhamo približno 45 minut.

2 Prepražimo čebulo, dodamo ji čili v prahu. Papriko, paradižnik in čilije sesekljamo na majhne kocke in dodamo čebuli, poleg vmešamo še nekaj žlic kečapa, paradižnikovo pasto in kozarec jušne osnove.

3 Ko zavre, dodamo kuhan fižol in koruzo. Pokrito kuhamo na srednjem ognju.

4 Še trik: vemo, da fižol napenja. Proti napenjanju pomaga kumina v prahu, ki jo dodamo vsem jedem s fižolom, recimo pasulju, prebrancu, pašta fižolu in seveda čiliju.