Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

Je kopalec tudi pravi plavalec?

Plavanje je ena od naših najbolj priljubljenih rekreativnih dejavnosti; je pa dobro, da ločimo med kopanjem in neprekinjenim, daljšim plavanjem.

Leta niso izgovor

So leta važna? Ne, vedno je primeren čas, da pridobimo moč, mišično in kostno maso in da bomo lažje delovali doma, na poti in pri vsakodnevnih opravilih.

Vprašajte trenerja: Kako shujšam s tekom v klanec?

Tekaški trener Jeff Galloway začetnikom tekačem odgovarja na vprašanja, tokrat o teku v klanec in njegovih prednostih.

Dobro je vedeti: Mazohizem ali anaerobni prag

Trening na območju anaerobnega praga ima lastnost, zaradi katere ni najbolj priljubljen med tekači.

Načrt vadbe za izoblikovana, zapeljiva ramena

Nekaj za dame. Vadba s prostimi utežmi, ki vam bo izoblikovala roke in ramena ter vas pripravila na sezono bolj odprtih oblačil.

»Prsno? Zaveslaj, vdih, udarec, drsenje«

Na začetku je bila morda – živa žaba. In še danes ji gre dobro, njeni naslednici. Danes velja prsno za najpočasnejšo in gibalno in funkcionalno najzahtevnejšo plavalno tehniko z največ različnimi slogi.

Foto: Vaje na trim stezi

Slovenci radi tečemo, pozabljamo pa, da samo vadba aerobnih sposobnosti ni zadostna vsebina vadbe za zdravje. Torej, telovadna orodja na prostem in kako jih uporabiti.

Trenerski kotiček: najbolj zapostavljene vaje

Večina trenerjev v svojem rokavu skriva vadbenega jokerja, ki ni na listi ostalih fitnes inštruktorjev ali trenerjev. Drugi del prispevka o zapostavljenih vajah.

Pages

Kolumne

dr. Nada Kozjek Rotovnik, dr. med.
dr. Nada Kozjek Rotovnik, dr. med.

V svetu prehranskih šarlatanov

»Prehranski guruji« ne poznajo osnov fiziologije, presnove, celo tega ne, kakšen je normalen delež telesne vode. Vseeno pa zahtevajo honorar.

Primož Kališnik
Primož Kališnik

Samosamota

Za branje zmanjkuje časa, se mi zdi, in to je eden tistih slabih občutkov, ko začutiš, da ti nekaj in nekdo kradeta čas in življenje ...

Lora Klinc
Lora Klinc

»Rogla car trajbaj!«

Dekle Primoža Rogliča spremlja njegov nastop na Tour de France na svoj način. S srcem in besedo.

Anketa

Katera vodna aktivnost vas najbolj razveseljuje v poletnih mesecih?
Katera vodna aktivnost vas najbolj razveseljuje v poletnih mesecih?