Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

Katere so najbolj popularne diete in zakaj to ni dobro

Pisali smo o negativnem učinku mnogih diet in da ne obstaja ena dieta, ki bi lahko zadovoljila vse posameznike. To pa večine rekreativcev ni ustavilo pri izbiri nove »trendi« diete.

Prehrana in staranje

Veliko je že znanega o dejavnikih, ki podaljšujejo življenje in nanje lahko vplivamo. S prehrano, zdravim življenjskim slogom nasploh in telovadbo.

Kako in zakaj najbolje izkoristiti kosilo?

Kako preprečiti zaspanost po obilnem obroku, težave prebavil in druge težave povezane s kosilom? Predstavljamo štiri nasvete.

Kako goljufati med dieto?

Nekaterim dieta ne predstavlja velikega izziva, drugi jo komaj prenašajo. Športnike pa včasih celo nagovarjajo, naj se sprostijo in malce pogoljufajo.

V opomin: Zakaj tečem in ne shujšam?

Verjetno ste se že vprašali, kajne? Tečete trikrat na teden, pazite na svojo prehrano, popijete kakšen kozarček vina in si dvakrat na mesec privoščite pico. Vztrajajte pri tem, pasti se skrivajo drugje!

Sum: »herzinfarkt«

Poletov obremenitveni test na kolesu. Prvi servis me je čakal, a tedaj tega še nisem vedel; vse se je začelo s strahom, da bo srce skočilo iz grla. Nič nenavadnega, saj je bil klanec v resnici zid.

Sami ste gospodar svojega imunskega sistema

Bomo res zboleli, če nas zebe? Vzrok za »zimske« okužbe namreč velikokrat ne tiči v tem, da nas zebe, ampak v tem, da se preveč gnetemo v notranjih prostorih in imajo zato (mikro)organizmi, ki povzročajo infekte, veliko boljši dostop do svojih strank.

Fizioterapija in smučarija, drugi del

Mnogim smučarskim poškodbam se je moč izogniti. Priprava zahteva najmanj štiri do šest tednov, odvisno od stopnje treniranosti posameznika in cilja.

Pages

Kolumne

Marjan Ogorevc
Marjan Ogorevc

Diagnoza kolo

Nekje sem prebral, da pravilno kolesarjenje lahko primerjamo z jogo, saj je spoj vseh vplivov blagodejen: utrjuje telo in umirja duha ter povečuje sposobnost razmišljanja. Kolo je simbol prostega gibanja, je kult.

dr. Aleksander Zadel
dr. Aleksander Zadel

Sprava v duši

Kdo je miren v sebi? Običajno so to ljudje, ki se zavedajo svoje odgovornosti tako do sebe kot do okolja v katerem živimo.

Eva Mrhar
Eva Mrhar

Več od življenja

Nekaj najbolj neverjetnega je, ko stopiš iz svojega območja udobja. Dokler tega ne storiš, pravzaprav nimaš pojma, kdo si.

Anketa

Katera vodna aktivnost vas najbolj razveseljuje v poletnih mesecih?
Katera vodna aktivnost vas najbolj razveseljuje v poletnih mesecih?