Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

Kost in mišica – v dobro družbe nasploh

Izgubi kostne (osteoporoza) in mišične (sarkopenija) mase v starosti močno pripomoreta k razvoju krhkosti in ne ogrožata le posameznika.

Po poškodbi – kako se vrniti?

Ne zgolj za prave športnike, tudi za rekreativne športnike je »biti poškodovan«  strahotna besedna zveza in tako rekoč  popolna nočna mora.  Biti poškodovan pomeni biti izven vadbe, ne hoditi na tekmovanja in se počutiti poražen, ni res?

Kombinacija krvi, znoja in solz

Dame, vas tisti dnevi odvrnejo od športnih aktivnosti? O menstruaciji, ženski mesečni naravi in rekreaciji.

Praktična uporaba antioksidantov pri telesni aktivnosti

Preden posežete po novejših tabletkah, raje premislite, ali je to smiselno in ali je vaša osnovna hrana kakovostna.

Ali šport zmanjšuje stres?

Za mnoge je rekreacija ne le fizična aktivnost, pač pa tudi iskanje ravnovesja v hektičnem in nezdravem, površnem življenju sodobnega človeka; taka vadba je vir fizičnega in mentalnega sproščanja.

6 dejstev o športnem stresu

Koliko vadbe je za rekreativca dovolj? Tudi v vadbenih krogih zelo pogosto velja načelo: manj je več.

Tecite hitro, jejte počasi

V svoji novi knjigi sta profesionalna kuharica in mama Elyse Kopecky in olimpijska maratonka Shalane Flanagan združili dve najpomembnejši sestavini za zdravo življenje.

Celiakija

Dolgo dolgo časa nazaj na planetu Zemlja ni bilo bolezni celiakija. To ni bila posledica ozaveščenosti in slabih diagnostičnih možnosti ali dejstva, da je človeštvo imelo drugačne gene.

Pages

Kolumne

Primož Kališnik
Primož Kališnik

Franja? Samo razumeti je treba

Dejansko je Maraton Franja BTC City vsaj kakšno desetletje pred siceršnjim stanjem(kolesarskimi kulturo, znanjem, ozaveščenostjo) slovenske kolesarske rekreacije.

Špela Kern
Špela Kern

Potovanje, treningi, tekme, hranjenje in spanje

Naslov natanko opiše moje življenje zadnja dva meseca.

Miroslav Cvjetičanin
Miroslav Cvjetičanin

Dezinfekcija uma

V cilju, deset kilometrskega pohoda je stal pred avtom. Niti enkrat ni pomislil na mašino iz tovarne. Niti enkrat ni pomislil na svoje delo na štiri šihte.

Anketa

Katera vodna aktivnost vas najbolj razveseljuje v poletnih mesecih?
Katera vodna aktivnost vas najbolj razveseljuje v poletnih mesecih?