Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

Clarkson: »samomorilci so egoisti«

Clarkson: »samomorilci so egoisti«

Ljubitelji in ljubiteljice avtomobilizma lahko že več kot desetletje spremljajo oddajo voditeljske trojice May-Clarkson-Hammond, ki se je, ponavadi zaradi neokusnih izjav na račun izdelovalcev avtomobilov  v oddaji Top Gear, že ničkolikokrat znašla v težavah in na sodiščih.

Jeremy Clarkson je izmed trojice voditeljev najbolj težaven, a obenem najbolj cenjen tudi zaradi kolumn, ki jih, poleg dela na BBC-ju, piše za britanski Sun, kjer pa ga po zadnjih izjavah, ker je namreč eden izmed glavnih zvezdnikov, še vedno brezpogojno branijo.

Tokrat pa je po mnenju otoških medijev le prestopil mejo okusnega in se posledično znašel v škripcih.

Mejo je Clarkson prestopil prav v kolumni, ki jo je napisal za Sun, tam pa je negativno govoril o ljudeh, ki končajo svoje življenje s skokom pod vlak. »Pomislite na ubogega strojevodjo. Revež ne uspe pravočasno zaustaviti vlaka in se posledično on čuti krivega,« je dejal Clarkson, ki pa je nekaj vrstic kasneje nadaljeval v svojem slogu: »Imam dobro idejo. Ko nekdo stori samomor s skokom pod vlak, hitro zamenjajte strojevodjo, hitro poberite večje kose tistega kar je sploh ostalo od človeka in karseda hitro nadaljujte z vožnjo. Za tiste male delce, ki bi jih iskali celo večnost pa bodo že poskrbele lisice in ptiči.«

Enemu najbolj priljubljenih Britancev pa se zdi tak način samomora izjemno sebičen, saj morajo posledice njihovih odločitev nositi drugi. Med številnimi odzivi je morda najbolj izstopal tisti voditelja oddaje, ki je na CNN-u zamenjala show z legendarnim Larryjem Kingom, Pierca Morgana. Ta je Clarksona označil za nagravžnega malega palčka.

Družinam in svojcem prizadetih se Clarkson uradno ni opravičil, je pa to v njegovem imenu storil BBC. Clarkson pač ostaja Clarkson.