Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

Clarkson: »samomorilci so egoisti«

Clarkson: »samomorilci so egoisti«

Ljubitelji in ljubiteljice avtomobilizma lahko že več kot desetletje spremljajo oddajo voditeljske trojice May-Clarkson-Hammond, ki se je, ponavadi zaradi neokusnih izjav na račun izdelovalcev avtomobilov  v oddaji Top Gear, že ničkolikokrat znašla v težavah in na sodiščih.

Jeremy Clarkson je izmed trojice voditeljev najbolj težaven, a obenem najbolj cenjen tudi zaradi kolumn, ki jih, poleg dela na BBC-ju, piše za britanski Sun, kjer pa ga po zadnjih izjavah, ker je namreč eden izmed glavnih zvezdnikov, še vedno brezpogojno branijo.

Tokrat pa je po mnenju otoških medijev le prestopil mejo okusnega in se posledično znašel v škripcih.

Mejo je Clarkson prestopil prav v kolumni, ki jo je napisal za Sun, tam pa je negativno govoril o ljudeh, ki končajo svoje življenje s skokom pod vlak. »Pomislite na ubogega strojevodjo. Revež ne uspe pravočasno zaustaviti vlaka in se posledično on čuti krivega,« je dejal Clarkson, ki pa je nekaj vrstic kasneje nadaljeval v svojem slogu: »Imam dobro idejo. Ko nekdo stori samomor s skokom pod vlak, hitro zamenjajte strojevodjo, hitro poberite večje kose tistega kar je sploh ostalo od človeka in karseda hitro nadaljujte z vožnjo. Za tiste male delce, ki bi jih iskali celo večnost pa bodo že poskrbele lisice in ptiči.«

Enemu najbolj priljubljenih Britancev pa se zdi tak način samomora izjemno sebičen, saj morajo posledice njihovih odločitev nositi drugi. Med številnimi odzivi je morda najbolj izstopal tisti voditelja oddaje, ki je na CNN-u zamenjala show z legendarnim Larryjem Kingom, Pierca Morgana. Ta je Clarksona označil za nagravžnega malega palčka.

Družinam in svojcem prizadetih se Clarkson uradno ni opravičil, je pa to v njegovem imenu storil BBC. Clarkson pač ostaja Clarkson.

Komentarji

karhu

V bistvu bi najprej posplošil in se nato strinjal z njim: naljlažje je narediti samomor, najtežje je vztrajati in nekaj spremeniti...

Bruno

Verjamem, da samomorilec izvede samomor glede na dejstvo, da zase ne vidi nobenega drugega izhoda. A kljub temu povzroči travmo tistemu, ki naleti na izvajanje njegovega dejanja. Ni ravno to najbolj fer do drugih, mar ne?

janez

Strinjal bi se s prvim delom njegove izjave, druga je bolj tako...neokusna.
Resnica pa je, ker poznam par strojevodij vlakov, da jim vsekakor ni lahko, tukaj pa se tudi strinjam z Brunom.
Če že kdo hoče storiti samomor, se da tudi drugače,čeprav takrat tisti, ki ga dela o tem ne razmišlja in je dejansko sebičnež, ne samo do recimo strojevodje vlaka naprimer, ampak še bolj do svojih bližnjih, kar se mi zdi še bolj kruto.