Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

Še eno razkritje vsakdanjika Steva Jobsa

Še eno razkritje vsakdanjika Steva Jobsa

Po prezgodnji smrti velikega vizionarja in ustanovitelja računalniškega giganta Appla je v medije pricurljalo veliko skrivnosti življenja Steva Jobsa, ki je pred smrtjo dobro skrival svoje osebno življenje. Največ podrobnosti iz njegovega privatnega življenja je bilo razkritih v njegovi avtobiografiji, ki je izšla pred nekaj tedni.

Ljubitelje in ljubiteljice avtomobilizma je dolgo časa zanimalo kako je lahko Jobs brez registrskih tablic na svojem avtu ostal nekaznovan. Znano je, da je Jobs svojega Mercedesa SL55 AMG vedno parkiral na parkirnem mestu, ki je bilo rezervirano za invalide, znotraj enega večjih “štabov” Appla v Cupertinu v zvezni državi Kalifornija, kamor se je skoraj vsak dan peljal s svojim jeklenim konjičkom.

Kar je ločilo njegov avtomobil od ostalih je bila mala črtna koda na zadku Mercedesa in zanimiv napis. Jobs tablic ni želel imeti zaradi osebnih razlogov in Mercedes brez registrskih tablic je kasneje postal celo njegov zaščitni znak. Jobs si je dal izdelati posebno registrsko tablico z napisom “Zato ker nočem”, ki počiva znotraj avtomobila in morda daje odgovor na vprašanje zakaj Jobs nima uradnih tablic.

Nekateri so bili mnenja, da Jobs kazni ne dobiva ravno zaradi njegove prepoznavnosti in da mu policaji preprosto pogledajo skozi prste, drugi pa so bili mnenja, da Jobs namerno vozi brez tablic in da izziva policiste, češ, naj ga ustavijo če si upajo.

Bližnji sodelavec Jobsa je v njegovi avtobiografiji razkril, da je Jobs našel luknjo v kalifornijskem zakonu, ki daje vozniku možnost, da si v roku šestih mesecev priskrbi registrsko tablico za svoje vozilo. Jobs je tako vsake pol leta kupil nov identičen avto in si uredil registracijo vozila. Tako je lahko brezskrbno vozil svojega Mercedesa brez registrskih tablic.