Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Main menu

S kolesom po Krasu

S kolesom po Krasu

Letošnja kolesarska sezona se počasi zaključuje. Da pa jo bomo skupaj zaključili v najlepši možni luči, vas Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana vabi, da se 15. oktobra 2011 udeležite malo drugačnega rekreativnega kolesarjenja! Izbirate lahko med dvema trasama: lažjo – 46 kilometrsko, imenovano »Osrčje Krasa« ter zahtevnejšo, »Zahteven Kras«, 65  kilometrsko. Naj vam zaupamo, da je mesec oktober na Krasu zelo pisani in pester. Za mnoge pa je to najlepši čas na Krasu, saj krvavo rdeče listje ruja obarva kraško pokrajino.

Za doživetje Krasa se boste s kolesom zapeljali skozi tipične kraške vasi, kjer vas kamnita kraška arhitektura skrije v svoje zavetje in obvaruje pred burjo. Zavite lokalne poti vas bodo pripeljale do prve okrepčevalnice v Kobjeglavi, kjer vas bodo pričakali kraški pridelovalci pršuta. Že od nekdaj velja, da je ročno rezan kraški pršut posebno doživetje kulinarike in Krasa. Po okrepitvi vas bo pot naprej vodila med jesensko obarvanimi vinogradi v Pliskovico, kjer vas bo v vaškem jedru pričakala druga okrepčevalnica, na njej pa si boste lahko ogledali življenje Kraševcev nekoč in danes. V živo si boste lahko ogledali, kako se oblikuje kraški kamen, kako se naredi svečo iz čebeljega voska, splete koš iz beke in obljubljamo vam, da vas bo pričakalo še marsikaj zanimivega.

Dobrodošli na Krasu!